HTML

Atlantisz

Atlantisz az ideális politikai berendezkedés szigete volt Platón szerint, melyet Poszeidon és Cleito elsőszülött gyermeke után neveztek Atlasz szigetének. A legenda úgy tartja, hogy a birodalom azért vált a tenger martalékává, mert az ott élők mohóvá és arrogánssá váltak, amivel kiváltották az istenek haragját. E mitológiai sziget remek szimbóluma a fiatalság idealista hevületének, és arrogáns, kíméletlen kritikájának.

Friss topikok

Linkblog

Fellövik az Atlantiszt

2007.12.09. 12:09 Zixus

A NASA ma este próbálja meg fellőni az Atlantis űrsiklót, melynek a nemzetközi űrállomásra kéne eljutni, de a sorozatos meghibásodások miatt ez eddig nem tudták útra bocsátani az űrjárgányt.

 

Az Atlantis fő feladata a Columbus európai modul eljuttatása a Nemzetközi Űrállomásra. A 4,7 méter átmérőjű, 6,78 méter hosszú modulban a tervek szerint három űrhajós dolgozhat. A 2 milliárd dollár értékű berendezés a tervek szerint 2018-ig lesz teljes egészében üzemképes.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atlantisz.blog.hu/api/trackback/id/tr11499002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása