HTML

Atlantisz

Atlantisz az ideális politikai berendezkedés szigete volt Platón szerint, melyet Poszeidon és Cleito elsőszülött gyermeke után neveztek Atlasz szigetének. A legenda úgy tartja, hogy a birodalom azért vált a tenger martalékává, mert az ott élők mohóvá és arrogánssá váltak, amivel kiváltották az istenek haragját. E mitológiai sziget remek szimbóluma a fiatalság idealista hevületének, és arrogáns, kíméletlen kritikájának.

Friss topikok

Linkblog

Széljegyzet egy kampányhoz

2009.02.23. 02:05 egy_kobold

Toleranciakampány? EP-választásra készült kampány? Demszky Gábor könyvének reklámozása?

A Szabad Demokraták Szövetségének új kampánya azonnal beszédtéma lett, nem kevés indulatot szült, ám a plakátokról, az üzenetről eddig kevés szó esett. Márpedig ha identitás-kampánynak tekintjük ezt a mostani akciót (én annak gondolom), akkor talán érdemes lenne megnézni, milyen szerepet szeretne felvenni az Szdsz.

1. számú érdekesség: tudják melyik az a szó, amit agyonhasznált az Szdsz, aminek kimondásával összefonódott a párt neve, ám érdekes módón ezeken a plakátokon, sőt még a párt nevében (tulajdonképpen a párt neve is csak logó és honlapcím formájában jelenik meg) sem szerepel? Liberális.

 

2. számú érdekesség. A 2006-os országgyűlési választásokon az Szdsz kb. 340.000 szavazatot szerzett (I. forduló, területi listák). A 2004-es Európai Parlamenti választásokon 237.000. Ehhez képest 200.000 + 1-re belőni a szintet, jó taktika: egy minden eddiginél rosszabb eredményt is lehet majd jól kommunikálni, ha a választóikat ilyen eredményre készítik fel.

 

Nem világos egyelőre, mit célja volt az Szdsznek ezzel a kampánnyal: az üzenet több esetben homályos, a megszólítottak, illetve a megszólítás maga pedig néha egyszerűen rossz (Isten szerepeltetése… nem volt még olyan rég a „Jöjjön el az én országom” kampány), máskor tiszta öngól (itt természetesen a spanglis spot-ra gondolok, vajon kiket akar megszólítani a párt azzal hogy „egy spangli az orvosi rendelőre tartozik”?)

Horn Gábor ígérete szerint a kampány folytatódik, márciusban valamifajta választ kapunk a feltett kérdésekre. Vagy megválaszolja azt az élet.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: szdsz belpol

A bejegyzés trackback címe:

https://atlantisz.blog.hu/api/trackback/id/tr6959753

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: GayBears Blog 2009.02.23. 16:14:17

Melegek, cigányok és drogosok egyesüljetek! Mit szívnak az SZDSZ-nél? Itt az új szlogen! „Van-e 200.000+1 szabad, demokrata szavazó?” - hirdeti a liberálisok új szlogenje a március közepéig-végéig tartó, több elemből álló kampánysorozat első…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása