HTML

Atlantisz

Atlantisz az ideális politikai berendezkedés szigete volt Platón szerint, melyet Poszeidon és Cleito elsőszülött gyermeke után neveztek Atlasz szigetének. A legenda úgy tartja, hogy a birodalom azért vált a tenger martalékává, mert az ott élők mohóvá és arrogánssá váltak, amivel kiváltották az istenek haragját. E mitológiai sziget remek szimbóluma a fiatalság idealista hevületének, és arrogáns, kíméletlen kritikájának.

Friss topikok

Linkblog

Megtalálták Stonehenge rejtélyének nyitját?

2008.04.09. 16:28 Zixus

A BBC beszámolója szerint a helyszínen kutatást végző tudósok megfejtették a rejtélyt, hogy miért építették a hatalmas kőhalmot. A legújabb ásatási eredmények szerint a kőrakás gyógyító szentély volt egykoron. A BBC által támogatott feltárás közben talált újabb, kisebb méretű kő leletek ezt látszanak bizonyítani.

 A kutatást vezető Darvill és Wainwright professzorok szerint azért cipelte a régmúlt embere ezeket a köveket a mintegy 250 km-re lévő Preseli hegyekből, Wellsből, mert azt gondolták, hogy gyógyító varázserővel bírnak. A professzorok neolitkori Lourdes-nak nevezik a jelenséget. A tudóscsoport szerint a mai ismert hatalmas köveket csak jóval később állították föl, mikor a szentély már virágkorát élte.

1 komment

Címkék: rejtély stonehenge megfejtése

A bejegyzés trackback címe:

https://atlantisz.blog.hu/api/trackback/id/tr54418590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zixus 2008.04.09. 22:50:07

Jó, hogy órákkal a poszt után kikerült az index címlapjára, majdnem ugyanez a cikk, csak talán szó szerint átvéve a BBC-ről..
süti beállítások módosítása