HTML

Atlantisz

Atlantisz az ideális politikai berendezkedés szigete volt Platón szerint, melyet Poszeidon és Cleito elsőszülött gyermeke után neveztek Atlasz szigetének. A legenda úgy tartja, hogy a birodalom azért vált a tenger martalékává, mert az ott élők mohóvá és arrogánssá váltak, amivel kiváltották az istenek haragját. E mitológiai sziget remek szimbóluma a fiatalság idealista hevületének, és arrogáns, kíméletlen kritikájának.

Friss topikok

Linkblog

Politika nyilatkozat a burmai helyzetről

2007.11.25. 03:23 egy_kobold

A hétfői parlamenti munkanap napirendjét böngészve érdekes irományra bukkantam. A beadvány A Magyar Köztársaság Országgyűlésének politikai nyilatkozata a burmai helyzetről címet viseli és ötpárti beadvány, tehát várhatóan sima szavazással elfogadja holnap a Tisztelt Ház. A szöveget elolvasva sajnos nem tudtam rájönni, vajon miért volt szükség másfél hónapra hogy egy ilyen nyilatkozatot kiadjunk. Egy ilyen politikai nyilatkozatnak értelemszerűen gesztus-értéke van, jelzi a szabadságharcosoknak: veletek vagyunk. De ennek ma, mikor a burmai/mianmari helyzet immáron nem „helyzet”, lényegében nincs semmi értelme. Illetve talán annyi igen, hogy ráirányítja a figyelmet arra, hogy szeptemberben, amikor meg kellett volna szólalni, csöndben maradtunk. Mi is, akik pontosan tudjuk milyen az, ha egy szabadságát kereső nép fellázad az elnyomó katonai rezsim ellen.

Szólj hozzá!

Címkék: parlament mianmar kulfold demokracia

A bejegyzés trackback címe:

https://atlantisz.blog.hu/api/trackback/id/tr79499004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása