HTML

Atlantisz

Atlantisz az ideális politikai berendezkedés szigete volt Platón szerint, melyet Poszeidon és Cleito elsőszülött gyermeke után neveztek Atlasz szigetének. A legenda úgy tartja, hogy a birodalom azért vált a tenger martalékává, mert az ott élők mohóvá és arrogánssá váltak, amivel kiváltották az istenek haragját. E mitológiai sziget remek szimbóluma a fiatalság idealista hevületének, és arrogáns, kíméletlen kritikájának.

Friss topikok

Linkblog

Október 6

2007.10.11. 18:02 Zixus

Október 6-a a magyarság egyik gyásznapja, de ma már kevesen gyászolnak. Ez a nap az aradi vértanúk emléknapja, mikor az orosz-osztrák egyesített haderővel szemben már nem tudott ellenállni a Magyar Honvédség, és a világosi fegyverletételt követően Aradon kivégezték a hadsereg tizenhárom magas rangú tisztjét.

 

Ez a forradalom az egész magyarság számára lényeges, hiszen híres évszázados megosztottságunkat meghazudtolva egységesen léptünk föl az osztrák elnyomással szemben.

 

A forradalom mártírjait, a szabadságharc vezetőit szégyenletes körülmények között Aradon végezték ki. Ez a település a mai Románia területén, Partiumban található, a magyar határ közelében (Jellemző, hogy a magyar Word szövegszerkesztő nem ismeri a Partium szót..).

 

A magyar kül-, és kultúrpolitika töketlenségére jellemző, hogy a kivégzés helyszíne egy focipálya és egy parkoló közé van beékelve, és elfeledésre ítélve. A magyar politika szégyene, hogy csak 2004-re sikerült felállítani az eredeti emlékművet, mely addig a ferencesek udvarában pihent szétszerelve és azt se az eredeti helyére, hanem a Megbékélés terére, egy szép román emlékművel szemben.

 

A magyar politika szégyene, hogy nemzeti ünnepeinken és –gyászainkban nem tudnak együtt megemlékezni. A magyar politika szégyene, hogy ma már alig látogatnak ki a magyarok a megemlékezésekre. Váradon Orbán Viktort (aki állítólag az egyik legnépszerűbb politikus a határokon túl) is csak pár ezren nézték meg, az itthoni megemlékezések is eltörpülnek a pártrendezvények mögött.

Pedig különböző etnikumú katonák életüket adták, áldozták a hazáért, és ma már az átlag honpolgár a nevükre se emlékszik.

 

A nemzet a nyelvében és kultúrájában él. Ha ezt elveszti, akkor beolvad abba a kultúrába, ami körülveszi. Ez persze nem mindenkit bánt, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy milyen értékeket képvisel.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atlantisz.blog.hu/api/trackback/id/tr33499008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása